Finetech Submicron bonding demonstatie op WOTS

Finetech GmbH & Co. KG heeft bijna 25 jaar ervaring in uiterst nauwkeurige plaatsing en heeft voor dit soort uitdagingen precies de juiste handmatige en automatische machines en hulpmiddelen ontwikkeld. Ook al worden op de stand alleen opto-elektronische montage en laser-assemblage getoond, de flexibiliteit van hun machines maakt ze ook uiterst geschikt voor veel andere toepassingen, met name voor R&D-doeleinden of produceren van kleine en middenvolumes. 

Op WOTS demonstreert finetech:
Fineplacer Lambda en een Fineplacer Coreplus
Relatieve plaatsing van arrays VCSELs en fotodiodes (PD's)

Combinaties van enkele VCSELs of PD's (of arrays hiervan) worden op grote schaal toegepast voor optische datacommunicatie. Een zo nauwkeurig mogelijke plaatsing hiervan is buitengewoon belangrijk voor optimale signaalkoppeling. Passieve uitlijning herkent de structuur van componenten. Als alle componenten, zoals VCSELs en PD's, uiterst nauwkeurig ten opzichte van elkaar kunnen worden geplaatst, kan bijvoorbeeld een grote array van lenzen of vezels in één keer goed worden uitgelijnd, in plaats van afzonderlijke plaatsing in een groot aantal bewerkingen. Dit bespaart veel tijd en kosten. De FINEPLACER® lambda biedt een plaatsingsnauwkeurigheid van 0,5 µm tegen een uitstekende, lage prijs en is simpelweg voorbestemd voor dergelijke componenten. Het passieve uitlijnproces is te zien op de stand. Hierbij wordt een glasmaskertool gebruikt.

Laser bar solderen

Krachtige lasers en laser bars moeten perfect worden uitgelijnd met hun koellichamen voor maximale koeling bij maximaal vermogen. Ze worden daarom doorgaans gesoldeerd met dunne laagjes AuSn. Dankzij de bijzonder hoge plaatsingsnauwkeurigheid is de met een heating plate en een laser bar tool uitgeruste FINEPLACER® lambda het optimale instrument voor dergelijke toepassingen. U kunt dit zelf gaan zien op de stand..

pkein Name. Foto 022