Siglent SDS6000A Serie Oscilloscopen

SIGLENT presenteert het nieuwe vlaggenschip: de 2 GHz oscilloscoop en blijft hiermee het geavanceerde product-portfolio uitbreiden.

Steeds hogere schakel- en signaalfrequenties in moderne apparatuur leiden tot steeds hogere eisen aan de meettechniek. De juiste bandbreedte van het meetinstrument is een basisvereiste voor de nauwkeurige meting van deze signalen. Een ruisarme ingangstrap en een hoge samplefrequentie zijn belangrijk om een hoge signaalintegriteit te waarborgen. De nieuwe oscilloscoop serie SDS6000A van Siglent komt aan deze eisen tegemoet. Het bedieningsconcept is doordacht en intuïtief, waardoor metingen snel kunnen worden geconfigureerd en de efficiency in het laboratorium wordt verhoogd.

 

SIGLENT Technologies introduceert weer een nieuw performance line instrument. De SDS6000A-serie oscilloscopen is beschikbaar met een maximale bandbreedte van 2 GHz. Naast de hogere bandbreedte biedt het instrument 5 GS/s per kanaal en is interpolatietechniek ESR (Enhanced Sample Rate) geïmplementeerd voor equivalente sample rates tot 10 GS/s per kanaal, wat de kwaliteit van de opgevangen signalen aanzienlijk verbetert.

Voor het verkrijgen een hoog niveau van signaalintegriteit, is de oscilloscoop consequent geoptimaliseerd. De nieuw ontworpen ingangstrap levert uitstekende prestaties (SFDR > 45 dBc, kanaal-tot-kanaal isolatie tot 70 dB, DC versterkernauwkeurigheid +/- 1,5%). Dit betekent dat zelfs de kleinste signalen in het laagste verticale bereik (500 µVdiv), nauwkeurig kunnen worden opgevangen. Bovendien verbetert de geïmplementeerde HiRES-functionaliteit (hoge resolutie) de verticale resolutie van 8 bits tot maximaal 16 bits en verbetert dit de nauwkeurigheid van de signaalverwerving.

De oscilloscoop is leverbaar in 500 MHz, 1 GHz en 2 GHz bandbreedtes. Het acquisitiegeheugen heeft een maximale grootte van 500 Mpts en is verdeeld over 1, 2 of 4 kanalen. De golfvorm opname snelheid kan oplopen tot 750.000 golfvormen per seconde in sequence mode. Samen met de digitale trigger en uitgebreide triggertypes kunnen zeldzame gebeurtenissen snel en efficiënt worden geïsoleerd. De zonetrigger biedt meer flexibiliteit door twee, door de gebruiker te definiëren, zones die afzonderlijk kunnen worden gepositioneerd en gebruikt in inclusieve of exclusieve modus. Voor een diepgaand inzicht kan op de verkregen signalen worden ingezoomd in zowel de X- als de Y-richting. De analyse kan worden uitgevoerd met behulp van een groot aantal geïmplementeerde meetfuncties, een formule-editor en vier wiskundige curven.

Zoals bij alle Siglent oscilloscopen zijn de "History"-functie, maskertest, Bode-plot en een bundel seriële bus-decoders (I2C, SPI, UART, CAN, LIN) standaard in deze serie geïmplementeerd. Optioneel kan de SDS6000A worden uitgebreid met 16 digitale kanalen en een externe functiegenerator (25 MHz). Optionele seriële bus decoders (CAN-FD, FlexRay, MIL1553, I2S, SENT, Manchester) zijn eveneens beschikbaar.
Twee nieuwe functies zijn oogdiagrammen en jitteranalyse. Deze zijn voor het eerst beschikbaar op een Siglent oscilloscoop. Beide functies ondersteunen de engineer bij de analyse en optimalisatie van digitale datasignalen.
Het grote 12 inch touchscreen (1280x800) biedt voldoende ruimte om meerdere signalen tegelijk en duidelijk weer te geven. Het snelmenu helpt bij de configuratie en biedt snel toegang tot de belangrijkste functies. Het instrument ondersteunt een externe muis en toetsenbord en kan via de webinterface vanaf de PC worden bediend. Via HDMI kan een externe monitor worden aangesloten. Een optionele micro SD-kaart biedt voldoende ruimte om de opgenomen gegevens op te slaan. De bandbreedte kan via een softwarelicentie worden uitgebreid, zodat de oscilloscoop kan meegroeien met de groeiende eisen van de techniek, waardoor uw initiële investering veilig wordt gesteld. Dit toekomst-rijke product versterkt Siglent's toewijding aan continue ontwikkeling en verbetering en …. er is meer op komst. De SDS6000A is het tweede lid van de "A-Line" die in 2021 gelanceerd werd. Siglent heeft in de komende 15 maanden nog verschillende andere instrumenten gepland voor lancering.