Fluke test- en meetinstrumenten

Houden uw wereld draaiende

Fluke werd in 1948 opgericht en heeft sindsdien bijgedragen aan de opbouw en groei van een unieke technologiemarkt met mogelijkheden voor testen en het oplossen van problemen. Deze mogelijkheden nemen inmiddels een uiterst belangrijke plaats in in productie- en servicebranches. Elke nieuwe fabriek en elk nieuw kantoor, ziekenhuis en gebouw vormt vandaag de dag een potentiële klant voor Fluke-producten.

 

Van de installatie, het onderhoud en de service van industriële elektronische componenten tot precisiemetingen en kwaliteitscontrole: de instrumenten van Fluke houden het bedrijfsleven en de industrie wereldwijd op de been, oftewel 'up and running'. Voorbeelden van klanten en gebruikers zijn technici, ingenieurs, meetprofessionals, fabrikanten van medische apparatuur en professionals op het gebied van computernetwerken. Mensen die afhankelijk zijn van instrumenten en die instrumenten gebruiken om hun persoonlijke mogelijkheden uit te breiden.

Fluke neemt inmiddels op elke markt waarop het bedrijf actief is de eerste of tweede positie in. Het merk Fluke staat bekend vanwege de draagbare, robuuste, veilige en gebruiksvriendelijke producten en strenge kwaliteitsnormen.

 

Fluke, een volledige dochter van Fortive Corporation (NYSE: FTV), is een multinational waarvan het hoofdkantoor in Everett, Washington, VS is gevestigd. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Azië en Nederland bevinden zich productiecentra. Er zijn verkoop- en servicepunten in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Australië. Fluke Corporation beschikt over geautoriseerde distributiekanalen en vertegenwoordigingen in meer dan 100 landen over de gehele wereld. Bij de onderneming werken wereldwijd ongeveer 2400 mensen.

Marktsegmenten
De productlijnen van Fluke bieden voordelen voor professionals in allerlei markten. Hieronder worden de belangrijkste segmenten genoemd, alsmede een korte beschrijving van de gebruikte Fluke-instrumenten en hun standaardtoepassingen.

 

Installatie en onderhoud van industriële/elektronische diensten
Tegenwoordig zijn steeds meer elektrische en elektromechanische systemen voorzien van elektronica. Het uitgebreide assortiment digitale multimeters, spanningsanalyzers, warmtebeeldcamera's, isolatieweerstandtesters en accessoires van Fluke en de geïntegreerde handheld ScopeMeter™-testapparaten worden door steeds meer servicetechnici, installatie-ingenieurs en installatie- en onderhoudstechnici gebruikt. Dankzij deze instrumenten kunnen zij problemen met complexe nieuwe systemen snel opsporen en verhelpen.

 

Elektriciteit en temperatuur
De professionele meetinstrumenten van Fluke worden gebruikt door elektriciens, HVAC/R-technici, installatie-ingenieurs en adviseurs op het gebied van netspanningskwaliteit die betrokken zijn bij het onderhoud, de service en het ontwerp van elk soort woongebouw, industrieel pand, installatie en commercieel gebouw. De producten van Fluke, zoals elektrische testers, digitale multimeters (DMM's), stroomstangen, Power Quality-meetinstrumenten voor eenfase- en driefasensystemen, ScopeMeter™-testapparaten, stoomtangen, warmtebeeldcamera's, digitale thermometers en DMM-accessoires zijn ontwikkeld voor het verhelpen van alledaagse problemen en onderhoud van elektrische systemen, elektrische voedingssystemen, HVAC/R-systemen en daaraan gerelateerde apparatuur. Met de producten van Fluke kunnen elektriciens deze systemen analyseren, repareren en problemen met de systemen verhelpen, zodat ze optimaal presteren.

Binnenluchtkwaliteit
Volgens sommige schattingen worden in dertig procent van de gebouwen mensen ziek door het gebouw (het zogenaamde 'sick building'-syndroom). Een te lage kwaliteit van de lucht in de gebouwen zorgt voor een lagere productiviteit van het personeel, vervuilt de lucht in ruimten of leidt tot juridische processen. In de VS werken bijna twee miljoen mensen aan het oplossen van deze problemen. Fluke heeft in 2005 een reeks meetinstrumenten voor binnenluchtkwaliteit op de markt gebracht, met de bedoeling die mensen die zich beroepsmatig bezighouden met verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), onderhoud van gebouwen en binnenluchtkwaliteit te voorzien van een assortiment precisie-instrumenten voor het oplossen van problemen en het onderhouden van de binnenluchtkwaliteit. Dankzij de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, robuustheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid waar de instrumenten van Fluke om bekendstaan, bereiken deze professionals goede resultaten met de instrumenten voor binnenluchtkwaliteit van Fluke.