Verwerking van micromaterialen in het lab

Innovatie en ervaring

Een belangrijk voordeel van de laser als werktuig is de kleine brandpuntsafstand van de laserstraal. Zo kunnen in het uiterste geval sneden met een breedte van slechts 15 ┬Ám worden gemaakt. Deze precisie geldt bijvoorbeeld ook voor hoekradii en scherpe snijranden - waardoor de laser bijzonder interessant is voor HF-toepassingen.

 


Hoge bandbreedte

Het scala aan opties dat beschikbaar is met LPKF ProtoLasers omvat:

Koude ablatie van diverse dunne films met picoseconde lasers. Het gebruik van ultrakorte pulsen opent geheel nieuwe mogelijkheden in de materiaalbewerking. De pulsbreedte is zo kort dat er vrijwel geen thermische effecten optreden in de buurt van het punt van inwerking op het materiaal. De ProtoLaser R4 is daarom bijvoorbeeld geschikt voor het bewerken van gevoelige lagen voor OLED-verlichting of complexe dunne-film zonnecellen.

Voorzichtige bewerking van gelamineerde materialen zoals FR4-platen met lasers in het "groene" bereik van het zichtbare lichtspectrum. De ProtoLaser S4 is voorbestemd voor de oppervlaktebewerking van printplaatmaterialen.

Nauwkeurige bewerking van keramiek. De ProtoLaser U4, die is uitgerust met een UV-laserbron, structureert bijvoorbeeld metaallagen op keramische substraten (Al2O3), kan keramiek kerven, en is uitstekend geschikt voor de bewerking van LTCC's (structureren, snijden en boren).

 

 

 

 

Een RF-filter bewerken met de LPKF ProtoLaser U4

 

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Productinformatie

 

 

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.